alexandralavrente (1) alexandralavrente (17) alexandralavrente (18) alexandralavrente (19) alexandralavrente (20) alexandralavrente (21) alexandralavrente (22) alexandralavrente (23) alexandra lavrentealexandra lavrente

alexandralavrente (26) alexandralavrente (28) alexandralavrente (29) alexandralavrente (30) alexandralavrente (31) alexandralavrente (32)alexandra lavrente

Am tras draperiile si dimineata era friguroasa. Un nor brazda cerul precum o dunga, ca si cum intreg Bucurestiul s-ar afla sub valul marii. Am tras draperiile inapoi si am inceput sa impachetam light. Nimic fancy, doar pofta de a savura linistea muntilor si verdele campiilor in prag de primavara.

Cateva ore petrecute pe drum in care ne-am minunat de semetia muntilor, a caror varfuri erau acoperite de zapada, de targurile cu piei, covoare de Cisnadie si obiecte de decor din rachita sau panusi. Ajunsi in Sibiu, vantul rece ne-a pus bujori in obraji. Ce bine ca am luat si haina de iarna, pe langa cele doua rochii! Vechiul oras e strajuit de ziduri si turnuri de aparare din secolul 15, frumos luminate, fiecare dintre ele purtand numele breslei – un oras medieval, cu cladiri bine conservate si aer cosmopolit! Centrul istoric este o bijuterie cu biserici gotice, numeroase muzee – printre care si Brukenthal, cafenele cochete si renumitul Pod al minciunilor, caruia i-am admirat grilajul.

Desi casele sunt scorojite, par a fi insufletite. Portile mari si arcuite te invita sa petreci precum in povestile cu hanuri ce ospatau calatorii infometati. Iar dupa orele petrecute pe drum, chiar am pofta de o masa copioasa!