Vine și acea zi din an în care iei o ceașcă de ceai fierbinte și aromat lângă tastatură și începi să scrii despre lucrurile bune și mai puțin bune care s-au întâmplat de-a lungul anului. Cu cât mai multă onestitate, dacă se poate. Simt că anul ăsta m-am încumetat într-o călătorie de autocunoaștere mai autentică decât în alți ani, fiindcă o bună bucată de vreme am petrecut-o departe de locurile familiare. Am pictat mai mult, am scris mai des (cu diacritice, nu oricum), m-am jucat de-a antreprenorul, dar m-am și istovit de-a angajatul.

alexandra lavrente-bucket-list

Aș vrea ca anul următor să petrec fiecare zi cu sens, conștientă de timpul care curge, urmându-și lin și în echilibru cursul. Am nevoie de mai multă ordine în gânduri și consecvență în fapte. Vreau să-mi îndrept atenția înspre trei sfere. Skill – să experimentez mai mult în After Effects, cu tabletă grafică, și nu în ultimul rând să fac haine. Am să încep cu etichetele, așa că ăsta e primul lucru de bifat pentru ianuarie. De asemenea mi-am propus să scriu o carte. Promit că o public oricum, chiar de va fi insuportabil de puerilă. Personal – vreau să leg prietenii noi și să mă implic în comunitatea care se creează la biblioteca mea preferată. În același timp trebuie să am grijă de sănătate. Inițial am vrut să scriu “mai multă grijă de sănătate” fiindcă sună mai bine, dar apoi mi-am dat seama că nu am grijă deloc. Cum? Povestea pe care o știm cu toții: fructe, legume și un pic de sport. Deci și treaba asta e în cap de listă. Business – trebuie să-mi pun în cap niște scopuri materialiste mărețe fiindcă vreau să încep să economisesc bani. E o deprindere utilă și vorba aia “Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among the stars.”

Frunzărind pe internet, am găsit două articole care mi-au plăcut foarte tare și m-au inspirat în găsirea obiectivelor pentru anul următor. Vreau să iau lucrurile încet, fiindcă nu știu dacă ți-ai dat seama, dar treburile astea se vor repeta până la sfârșit. Mereu am să pictez, mereu am să desenez, mereu am să scriu, mereu am să croiesc, mereu va trebui să am niște bani deoparte și între timp să fiu sănătoasă, ca să mă pot bucura de tot ce mi-am propus. Și cu cât înțeleg mai repede ce am de facut, cu atât mai bine.

Ce ți-ai pus în minte pentru 2019?

Photo by rawpixel.com from Pexels