First steps into learning WordPress

Cine spune ca WordPress e treaba usoara, nu stie despre ce vorbeste. In general privesc cu scepticism oamenii care spun “viata e usoara” sau “e doar copy/paste”, fiindca mi s-a intamplat sa spun ca e usor si sa aloc un timp scurt. Apoi sa-mi dau seama ca desi e usor, e migalos. Iar daca te afli intr-un proiect important, cu deadline maine, intotdeauna se intampla sa nu mai functioneze un tool, nu mai merge aplicatia sau cade sistemul…

Eu si WordPress am facut cunostinta odata cu a doua varianta a sitului meu. Prima varianta consta exclusiv in HTML & CSS si odata ce continutul a crescut, devenea dificil sa tin linkurile la zi. Am inceput cursurile de PHP pentru a-mi satisface nevoia de blog si implicit de arhiva. Dar in final tot catre WordPress m-am indreptat fiindca codul este usor de inteles si usor de implementat ( cand ai profesori buni ). Insa chiar daca codul in sine este intuitiv, tot e nevoie de ore bune petrecute intre style.css si refresh in localhost pentru a urmari evolutia unei teme noi, cladite de la zero.

Nu am avut un brief pentru proiect, dar tema se numeste “Pastel”. Pe masura ce codul s-a dezvoltat, am gasit o nuanta de roz care imi place foarte tare ( evident ) si deocamdata am de gand sa o pastrez. Si principiul asta mi se pare ca e de urmarit si in viata – nu exista perfectiune, “it’s correction course”. De-asta se incepe cu versiunea beta si se continua cu testingul. Cine a scos pe piata produsul perfect, inca din primul minut?! Google isi imbunatateste motorul de cautare in timp ce vorbim…

Simt ca pe masura ce lucrez mai mult, ma indragostesc mai tare de WordPress si Brad Schiff e omul care m-a ajutat sa inlatur preconceptiile legate de acest CMS ( Statisticile arata ca unul din cinci situri foloseste WordPress ). Cu usurinta, cel mai bun pedagog pe care l-am intalnit. Asa ca daca ti-am deschis apetitul pentru programare, trebuie neaparat sa faceti cunostinta!